New Year’s Cup 2013

Sziasztok!

Hát elmúlt, vége… amire oly sokáig készültünk és amit szerettünk volna maximálisan tökéletesre: eltelt.
Bár a tökéletes sikerült 🙂
A New Years Cup mindig január második hétvégéje és a lacrosse világ egyetlen téli, zárt pályájú kupája. Idén 6 fiú és 4 lány csapat érkezett hozzánk és mérte össze a tudását, erejét.
Készültünk szállással, étellel, itallal, zenével, pom-pom lányokkal, bírókkal, statisztikákkal, ügyességi játékokkal, sok-sok meccsel és persze rengeteg díjjal!
A Budapest Blax (fiú csapatunk) derekasan helytállt és szép küzdelemmel a bronz éremig jutott! GRATULÁLUNK nekik!
Emellett a precíz dobás versenyében is egy Blax-os csapattag nyert, így a fiúk két érmet is elhoztak!! 🙂

Nekünk a részvétel volt a fontos, illetve az hogy fejlődjünk és a csapat új tagjainak is legyen meccs tapasztalata. Így sok aggodalommal indultunk neki a küzdelmeknek, de nagyon nagy élményekkel gazdagodtunk!
Ellenfeleink a Graz Gladiators, Vienna Monarchs és Cherokees és a Bratislava Tricksters-ből kerültek ki. Ezek a lányok több éve már játszanak és páran saját hazájuk nemzeti válogatottjai. Bár mi is szoktunk ezen viccelődni: ha kellene nemzeti válogatott női lacrosse-ból, akkor azok mi lennénk 🙂
Az első meccs a Graz ellen volt és abszolút az volt a cél, hogy összeálljon a csapat. Bár az eredményben nagyon lemaradtunk, fejben sok minden összeállt és kezdett alakulni. A második meccset a későbbi első helyezettel játszottuk (Trickees) és kis híján megvertük őket (6-4 lett a vége).
Sok esetben hallottam vissza a lányoktól, hogy “most már értem!”, “így már világos!” és ezekért a pillanatokért érdemes csinálni, amit csinálok/lunk!
A végső meccset a Vienna Monarchs csapata ellen játszottuk és végig fej-fej mellett ment az eredmény. Itt már ki is tudtunk próbálni újdonságokat és használtuk mindazt, amit addig tanultunk! Ha nem lett volna a Monarchs-ban két nemzeti válogatott játékos, a meccs sem az ő javukra dőlt volna el.
Nagyon büszke vagyok Ránk és arra amit eddig elértünk! Innentől kezdve bekerültünk egy olyan ismeretségi körbe, ami majd visz minket feljebb és feljebb. Sokat haladtunk és most feladatunknak érzem azt is, hogy a Debrecenben induló női lacrosse csapatot is hozzuk magunkkal! Jó érzés, hogy minden kupára legalább egy lány eljön velünk, így fejlődünk együtt és hazaviszik a tudást 🙂 Köszönjük Hornets!

Emellett szeretnék mind a teljes csapatnak, mind új MVP-knek: Csesztanovits Annának gratulálni! Hatalmas teljesítményt nyújtott mindenki!!

Következő állomás a májusi New Comers Cup: ami nevéhez híven az újonc csapatok erősítésére fekteti majd a hangsúlyt….

Éljen a Budapest Lacrosse!!!!!!!!!!!

Reklámok

LÁNYOK, KOMMENTRE FEL!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s